Δημοσιεύθηκε στην ΙΑΤΡΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ Κ.Α ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

Εθνικό Κέντρο Στατιστικών Υγείας Αμερικής


Όλη η άπατη για τον κορονοϊο είναι κριμένη σε λίγες λέξεις παρακάτω, θα τις χρωματίσω

Ο Πίνακας 3 δείχνει τους τύπους των συνθηκών υγείας και τις συμβάλλοντες αιτίες που αναφέρονται σε συνδυασμό με θανάτους που σχετίζονται με τη νόσο του κοροναϊού 2019 (COVID-19). Για το 6% των θανάτων, το COVID-19 ήταν η μόνη αιτία που αναφέρθηκε. Για θανάτους με καταστάσεις ή αιτίες εκτός από το COVID-19, κατά μέσο όρο, υπήρχαν 2,6 επιπλέον καταστάσεις ή αιτίες ανά θάνατο. Ο αριθμός των θανάτων με κάθε πάθηση ή αιτία εμφανίζεται για όλους τους θανάτους και ανά ηλικιακή ομάδα. Για δεδομένα σχετικά με τις συννοσηρότητες,

……………………………..

Εβδομαδιαίες ενημερώσεις κατά Επιλογή δημογραφικών και γεωγραφικών χαρακτηριστικών

Προσωρινές καταμέτρηση θανάτου για νόσο κοραναϊού 2019 (COVID-19)

Περιεχόμενα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ: 26 Αυγούστου 2020

εικονίδιο προειδοποίησης

Σημείωση: Οι προσωρινές μετρήσεις θανάτου βασίζονται σε δεδομένα πιστοποιητικών θανάτου που ελήφθησαν και κωδικοποιήθηκαν από το Εθνικό Κέντρο Στατιστικών Υγείας από τις 26 Αυγούστου 2020. Οι αριθμοί θανάτου καθυστερούν και ενδέχεται να διαφέρουν από άλλες δημοσιευμένες πηγές (βλ. Τεχνικές Σημειώσεις). Οι μετρήσεις θα ενημερώνονται κάθε Τετάρτη έως τις 17:00. Πρόσθετες πληροφορίες θα προστεθούν σε αυτόν τον ιστότοπο ως διαθέσιμο.

Λίστα θεμάτων
 1. Ηλικία και φύλο
 2. Φυλή και ισπανική καταγωγή ανά δικαιοδοσία και ανά ηλικία
 3. Τόπος θανάτου
 4. Συννοσηρότητες
 5. Υπερβολικοί θάνατοι
 6. Αρχεία δεδομένων πολιτείας και κομητείας

Για το ευρετήριο των προσωρινών αρχείων παρακολούθησης θνησιμότητας COVID-19 και Ad-hoc, κάντε κλικ εδώ .

Ηλικία και φύλο

Ο Πίνακας 1 έχει μετρήσεις θανάτου που αφορούν το COVID-19 και επιλέγει αιτίες θανάτου ανά φύλο και ηλικιακή ομάδα για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Για δεδομένα σχετικά με το σεξ και την ηλικία σε επίπεδο πολιτείας,Εικονίδιο Socrata Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε. Για δεδομένα σχετικά με το σεξ και την ηλικία ανά εβδομάδα,Εικονίδιο Socrata Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε.

Στοιχεία σχετικά με τους θανάτους που αφορούσαν COVID-19 μεταξύ των ηλικιών 0–18 ετών είναι διαθέσιμα εδώ: Εικονίδιο Socrata Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε.

Φυλή και ισπανική καταγωγή

Τα δεδομένα ανά φυλή και ισπανική καταγωγή είναι διαθέσιμα σε εθνικό, πολιτειακό και νομό επίπεδο. Τα δεδομένα ανά φυλή και ισπανική καταγωγή είναι επίσης διαθέσιμα ανά ηλικία σε εθνικό και κρατικό επίπεδο. Κάντε κλικ εδώ για να επισκεφθείτε τη σελίδα NCHS Health Disparities: Race και Hispanic Origin.

Τόπος θανάτου

Ο Πίνακας 2 παρουσιάζει τον αριθμό των θανάτων του COVID-19 και άλλες επιλεγμένες αιτίες θανάτου από τον τόπο του θανάτου. Για δεδομένα σχετικά με τον τόπο θανάτου σε κρατικό επίπεδο,Εικονίδιο Socrata Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε.

Συννοσηρότητες

Ο Πίνακας 3 δείχνει τους τύπους των συνθηκών υγείας και τις συμβάλλοντες αιτίες που αναφέρονται σε συνδυασμό με θανάτους που σχετίζονται με τη νόσο του κοροναϊού 2019 (COVID-19). Για το 6% των θανάτων, το COVID-19 ήταν η μόνη αιτία που αναφέρθηκε. Για θανάτους με καταστάσεις ή αιτίες εκτός από το COVID-19, κατά μέσο όρο, υπήρχαν 2,6 επιπλέον καταστάσεις ή αιτίες ανά θάνατο. Ο αριθμός των θανάτων με κάθε πάθηση ή αιτία εμφανίζεται για όλους τους θανάτους και ανά ηλικιακή ομάδα. Για δεδομένα σχετικά με τις συννοσηρότητες,Εικονίδιο Socrata Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε.

Υπερβολικοί θάνατοι

Δείτε το NCHS επιπλέον θανάτους οπτικοποίηση δεδομένων .

Αυτή η οπτικοποίηση δεδομένων παρουσιάζει δεδομένα για εβδομαδιαίες μετρήσεις θνησιμότητας όλων των αιτιών από τη δικαιοδοσία του περιστατικού. Ο αριθμός των θανάτων τις τελευταίες εβδομάδες συγκρίνεται με τις ιστορικές τάσεις για να προσδιοριστεί εάν ο αριθμός των θανάτων τις τελευταίες εβδομάδες είναι σημαντικά υψηλότερος από το αναμενόμενο.

Αρχεία δεδομένων πολιτείας και κομητείας

Εβδομαδιαίες μετρήσεις θανάτων ανά πολιτεία και επιλεγμένες αιτίες

Προσωρινές μετρήσεις θανάτου COVID-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες ανά Νομό Εικονίδιο Socrata

 • Αυτό το αρχείο περιλαμβάνει θανάτους που περιλαμβάνουν COVID-19 (κωδικοποιείται στον κωδικό ICD-10 U07.1) και συνολικούς θανάτους ανά κομητεία. Οι χώρες που περιλαμβάνονται σε αυτόν τον πίνακα είχαν 10 ή περισσότερους θανάτους COVID-19 κατά τη στιγμή της ανάλυσης.

Κατανόηση των αριθμών: Προσωρινός αριθμός θανάτων και COVID-19

Τα προσωρινά ποσοστά θανάτου παρέχουν την πιο ολοκληρωμένη και ακριβή εικόνα των ζωών που χάθηκαν στο COVID-19. Βασίζονται σε πιστοποιητικά θανάτου, τα οποία είναι η πιο αξιόπιστη πηγή δεδομένων και περιέχουν πληροφορίες που δεν είναι διαθέσιμες πουθενά αλλού, συμπεριλαμβανομένων συννοσηρών συνθηκών, φυλής και εθνικότητας και τόπου θανάτου.

Πως δουλεύει

Το Εθνικό Κέντρο Στατιστικών Υγείας (NCHS) χρησιμοποιεί εισερχόμενα δεδομένα από πιστοποιητικά θανάτου για την παραγωγή προσωρινών αριθμών θανάτου COVID-19.  Σε αυτούς περιλαμβάνονται θάνατοι που συμβαίνουν στις 50 πολιτείες και στην Περιφέρεια της Κολούμπια.

Το NCHS παρέχει επίσης περιλήψεις που εξετάζουν τους θανάτους σε συγκεκριμένες κατηγορίες και σε μεγαλύτερη γεωγραφική λεπτομέρεια , όπως θανάτους ανά νομό και φυλή και ισπανική καταγωγή.

Οι θάνατοι COVID-19 εντοπίζονται χρησιμοποιώντας έναν νέο κωδικό ICD – 10.  Όταν το COVID-19 αναφέρεται ως αιτία θανάτου – ή όταν αναφέρεται ως «πιθανή» ή «υποτιθέμενη» αιτία – ο θάνατος κωδικοποιείται ως  U07.1 . Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει περιπτώσεις με ή χωρίς εργαστηριακή επιβεβαίωση.

Γιατί αυτοί οι αριθμοί είναι διαφορετικοί

Τα προσωρινά ποσοστά θανάτου ενδέχεται να μην αντιστοιχούν σε μετρήσεις από άλλες πηγές, όπως αναφορές μέσων ή αριθμούς από υπηρεσίες υγείας του νομού. Οι μετρήσεις από το NCHS παρακολουθούν συχνά 1-2 εβδομάδες πίσω από άλλα δεδομένα.

 • Τα πιστοποιητικά θανάτου χρειάζονται χρόνο για να ολοκληρωθούν.  Υπάρχουν πολλά βήματα για τη συμπλήρωση και την υποβολή πιστοποιητικού θανάτου. Η αναμονή για τα αποτελέσματα των δοκιμών μπορεί να δημιουργήσει επιπλέον καθυστερήσεις.

 • Τα κράτη αναφέρουν με διαφορετικούς ρυθμούς.  Επί του παρόντος, το 63% όλων των θανάτων στις ΗΠΑ αναφέρονται εντός 10 ημερών από την ημερομηνία θανάτου, αλλά υπάρχει σημαντική διακύμανση μεταξύ των κρατών.

 • Χρειάζεται επιπλέον χρόνος για τον κωδικό θανάτων COVID-19.  Ενώ το 80% των θανάτων υποβάλλεται σε ηλεκτρονική επεξεργασία και κωδικοποιείται από το NCHS μέσα σε λίγα λεπτά, οι περισσότεροι θάνατοι από το COVID-19 πρέπει να κωδικοποιούνται από ένα άτομο, το οποίο διαρκεί κατά μέσο όρο 7 ημέρες.

 • Άλλα συστήματα αναφοράς χρησιμοποιούν διαφορετικούς ορισμούς ή μεθόδους για τον υπολογισμό των θανάτων.

Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τα δεδομένα

Οι προσωρινές μετρήσεις δεν είναι οριστικές και ενδέχεται να αλλάξουν.  Οι μετρήσεις από προηγούμενες εβδομάδες αναθεωρούνται συνεχώς καθώς λαμβάνονται και επεξεργάζονται περισσότερα αρχεία.

Τα προσωρινά δεδομένα δεν είναι ακόμη πλήρη.  Οι μετρήσεις δεν θα περιλαμβάνουν όλους τους θανάτους που σημειώθηκαν σε μια δεδομένη χρονική περίοδο, ειδικά για πιο πρόσφατες περιόδους. Ωστόσο, μπορούμε να εκτιμήσουμε πόσο ολοκληρωμένοι είναι οι αριθμοί μας εξετάζοντας τον μέσο αριθμό θανάτων που αναφέρθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

Οι αριθμοί θανάτων δεν πρέπει να συγκρίνονται μεταξύ πολιτειών.  Ορισμένες πολιτείες αναφέρουν θανάτους σε καθημερινή βάση, ενώ άλλες πολιτείες αναφέρουν θανάτους εβδομαδιαία ή μηνιαία. Οι αναφορές ζωτικής σημασίας κατάστασης μπορεί επίσης να επηρεαστούν ή να καθυστερήσουν από τις δραστηριότητες ανταπόκρισης που σχετίζονται με το COVID-19.

Για πιο αναλυτικές τεχνικές πληροφορίες, επισκεφτείτε τη  σελίδα Τεχνικές σημειώσεις Προσωρινών αριθμών θανάτου για ασθένεια Coronavirus 2019 (COVID-19) .

το πρωτότυπο στον σύνδεσμο

https://www.cdc.gov/nchs/nvss/vsrr/covid_weekly/index.htm?fbclid=IwAR1-YqhrsHxC1AfC28nnbZDnGk0mpy6rocl5RAzo2s5iKqPbRQ4WB7a4mPY#ExcessDeaths

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s