Δημοσιεύθηκε στην ΔΙΕΘΝΗ

Επειδή τώρα τελευταία κολυμπάμε στην συνωμοσία, να μην θεωρείται τίποτα ως αληθινά από αυτά που ανακοινώνουν, όσο μπορώ θα ανακαλύπτω αλήθειες, κάποιες δεν γράφονται, για αυτό να αποκωδικοποιήτε αυτά που έχουν ερωτηματικά;;;


Ο πρόεδρος καυχιέται για την υγεία του και είναι βέβαιος ότι θα λάβει την καλύτερη δυνατή φροντίδα, αλλά φέρνει έναν αριθμό παραγόντων κινδύνου καθώς ξεκινά τη μάχη του με τον Covid-19.

Ο Πρόεδρος Τραμπ έχει πρόσβαση σε ασυνήθιστες θεραπείες όπως ένα πειραματικό κοκτέιλ αντισωμάτων, αλλά αντιμετωπίζει παράγοντες κινδύνου όπως η ηλικία, το βάρος και το φύλο του που τον έβαλαν σε ομάδα υψηλότερου κινδύνου για σοβαρή λοίμωξη.

Πίστωση…Doug Mills / The New York Times

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ – Ο Πρόεδρος Τραμπ, όπως πολλοί άντρες στα 70 του, έχει ήπια καρδιακή νόσο. Παίρνει ένα φάρμακο στατίνης για τη θεραπεία της υψηλής χοληστερόλης και της ασπιρίνης για την πρόληψη καρδιακών προσβολών. Και στα 244 κιλά σε μια περίληψη υγείας που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο, έχει ξεπεράσει το όριο στην παχυσαρκία.

Όλα αυτά, λένε οι ειδικοί, τον θέτει σε μεγαλύτερο κίνδυνο για μια σοβαρή περίοδο του Covid-19. Μέχρι στιγμής, αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου λένε ότι τα συμπτώματα του κ. Τραμπ είναι ήπια – χαμηλός πυρετός, κόπωση, ρινική συμφόρηση και βήχας – αλλά είναι πολύ νωρίς για να πούμε πώς θα προχωρήσει η ασθένεια.

«Είναι 74 ετών, είναι βαρύς και είναι άνδρας, και αυτά τα τρία πράγματα μαζί τον έβαλαν σε μια ομάδα υψηλότερου κινδύνου για σοβαρή λοίμωξη», δήλωσε ο Δρ William Schaffner, ειδικός για τις μολυσματικές ασθένειες στο Πανεπιστήμιο Vanderbilt, προσθέτοντας: «Αν και είναι παρακολουθώντας σχολαστικά και μπορεί να κάνει καλά για μερικές μέρες, δεν βγαίνει από το δάσος, επειδή οι άνθρωποι μπορούν να συντριβή μετά από αυτό το χρονικό διάστημα.

 Αυτός είναι ένας πολύ ύπουλος ιός. «

Ο κ. Τραμπ αναμφίβολα θα επωφεληθεί από την καλύτερη ιατρική περίθαλψη που έχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Την Παρασκευή το απόγευμα, μεταφέρθηκε στο Εθνικό Στρατιωτικό Ιατρικό Κέντρο Walter Reed στη Bethesda, MD, το κορυφαίο στρατιωτικό νοσοκομείο της χώρας, όπου αναμενόταν να υποβληθεί σε εξετάσεις.

Ο γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου, Kayleigh McEnany, δήλωσε ότι ο κ. Τραμπ θα παραμείνει εκεί «για τις επόμενες μέρες» από «αφθονία προσοχής και μετά από σύσταση του γιατρού και των ειδικών του».

Είπε ότι θα εργαζόταν από την προεδρική σουίτα του νοσοκομείου??????????

Ήδη, οι γιατροί του έχουν κάνει εξαιρετικά μέτρα. την Παρασκευή του έδωσαν μια μοναδική έγχυση ενός πειραματικού κοκτέιλ αντισωμάτων που δείχνει πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα σε πρώιμες κλινικές δοκιμές.

Παίρνει επίσης βιταμίνη D, ψευδάργυρο, μελατονίνη, φαμοτιδίνη (ένα αντιόξινο γνωστό ως Pepcid) και καθημερινή ασπιρίνη, σύμφωνα με ένα σημείωμα του Δρ Sean P. Conley, του ιατρού του προέδρου.

Είναι αδύνατο να υπολογίσουμε με ακρίβεια τους κινδύνους για τον κ. Trump. κάθε ασθενής είναι διαφορετικός και οι γιατροί έχουν μάθει ότι οι άνθρωποι μπορούν να ανταποκριθούν με διαφορετικούς τρόπους στην ασθένεια.

Μερικοί παραμένουν ασυμπτωματικοί.

 Μερικοί αναπτύσσουν συμπτώματα που παραμένουν για μήνες.

Μερικοί ασθενείς κάνουν τρομερές στροφές που τους βυθίζουν στο θάνατο σε μέρες.

Ακόμα άλλοι μπορεί να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία που τους παίρνουν εκτός εργασίας για παρατεταμένες χρονικές περιόδους.

Ο Δρ Anthony S. Fauci????????? Ο κορυφαίος εμπειρογνώμονας των μολυσματικών ασθενειών της κυβέρνησης, είπε στους νομοθέτες τον περασμένο μήνα ότι οι επιστήμονες ήταν απογοητευμένοι για να βρουν «έναν ενοχλητικό αριθμό ατόμων που έχουν φλεγμονή της καρδιάς», μεταξύ εκείνων που έχουν αναρρώσει και εμφανίζονται ασυμπτωματικά.

«Αυτά είναι τα πράγματα που μας λένε ότι πρέπει να είμαστε ταπεινοί και ότι δεν καταλαβαίνουμε πλήρως τη φύση αυτής της ασθένειας», δήλωσε ο Δρ Fauci.????????

Όπως συμβαίνει με όλους τους ασθενείς με Covid-19, η συνολική υγεία του κ. Trump θα κάνει τη διαφορά στον τρόπο με τον οποίο θα πληρώσει.

Τα δεδομένα από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων δείχνουν ότι περίπου το 64,7 τοις εκατό των ασθενών Covid-19 με υποκείμενες καταστάσεις υγείας στην ηλικιακή του ομάδα απαιτούν νοσηλεία και το 31,7 τοις εκατό έχουν πεθάνει??????????????

Όμως, είπε ο Δρ Osterholm, πολλοί άνθρωποι στην ίδια κατηγορία κινδύνου με τον κ. Τραμπ έχουν αναρρώσει πλήρως.

Η επίμονη άρνηση του κ. Τραμπ να φορέσει μάσκα μπορεί επίσης να αλλάξει την πορεία της ασθένειάς του??????????????

Εάν μολυνθεί ενώ το πρόσωπό του αποκαλυφθεί, μπορεί να έχει εκτεθεί σε μεγαλύτερη συγκέντρωση ιών, γεγονός που αυξάνει επίσης τον κίνδυνο για σοβαρή ασθένεια, σύμφωνα με ειδικούς που δεν τον εξέτασαν αλλά κατάφεραν να μιλήσουν γενικά για ασθενείς σαν αυτόν.

«Ο μεγάλος φόβος μου είναι ότι πιθανότατα είχε μεγαλύτερη έκθεση», δήλωσε ένας τέτοιος εμπειρογνώμονας, ο Δρ David A. Nace, γηριατρός και διευθυντής ιατρικών υποθέσεων στο δίκτυο 35 νοσηλευτικών εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ.

 «Αυτή τη στιγμή κάνει μια χαρά, αλλά είμαστε νωρίς σε αυτό και πρέπει να τον παρακολουθήσουμε τις επόμενες δύο εβδομάδες.»

Η πραγματική κατάσταση του κ. Τραμπ, ωστόσο, μπορεί να παραμείνει μυστήριο??????????

 Ο πρόεδρος δεν ήταν ποτέ πρόθυμος για την υγεία του – εκτός από το να καυχηθεί ότι βρίσκεται σε άριστη φυσική κατάσταση – και δεν έχει κυκλοφορήσει ποτέ πλήρη ιατρικά αρχεία όπως οι πρόεδροι πριν από αυτόν.

Τα τελευταία χρόνια, αντιμετώπισε αυξανόμενες ερωτήσεις επί του θέματος.

Τον Ιούνιο, η κερδοσκοπία στράφηκε αφού εμφανίστηκαν βίντεο σχετικά με αυτόν που περπατούσε προσωρινά κάτω από μια ράμπα στην Αμερικανική Στρατιωτική Ακαδημία στο West Point και δυσκολεύτηκε να φέρει ένα ποτήρι νερό στο στόμα του κατά τη διάρκεια ομιλίας εκεί.

Τον Νοέμβριο του 2019, ο κ. Τραμπ πραγματοποίησε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη στον Γουόλτερ Ριντ για αυτό που οι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου αργότερα δήλωσαν ότι ήταν «τακτική, πρωτοβάθμια προληπτική φροντίδα» – παρόλο που ο πρόεδρος είχε υποβληθεί στην ετήσια φυσική του εξέταση μόλις εννέα μήνες νωρίτερα.

Νωρίς την Παρασκευή, αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου ανέφεραν ότι ο πρόεδρος θα αναρρώσει στον Λευκό Οίκο.

Μέχρι το τέλος της ημέρας, ήταν στο νοσοκομείο???????????????

Η φροντίδα του κ. Trump εποπτεύεται από τον Δρ Conley, γιατρό του Ναυτικού που είναι ο επίσημος γιατρός του προέδρου, και μια ομάδα εμπειρογνωμόνων που επιβλέπει.

(Ο Δρ. Fauci, σε μια σύντομη συνομιλία με γραπτά μηνύματα την Παρασκευή, είπε ότι δεν του ζητήθηκε να συμβουλευτεί τη φροντίδα του κ. Trump.)??????????????????

Στο υπόμνημά του την Παρασκευή αφού ο κ. Τραμπ έλαβε την πειραματική του θεραπεία, ο Δρ Κόνλεϊ είπε ότι ο κ. Τραμπ «ολοκλήρωσε την έγχυση χωρίς περιστατικό» και ότι «παραμένει κουρασμένος αλλά με καλό πνεύμα».

 Περπατάει με προσοχή στο προεδρικό ελικόπτερο για την πτήση του στα προάστια της Ουάσιγκτον.

Ο κ. Τραμπ έχει επίσης το πλεονέκτημα της σύμβασης του Covid-19 σε μια εποχή που οι γιατροί έχουν μάθει πώς να διαχειρίζονται την ασθένεια, σε αντίθεση με τα αρχικά στάδια της πανδημίας όταν πολλοί γιατροί πετούσαν τυφλοί και τα ποσοστά θανάτου ήταν πολύ υψηλότερα από τώρα.

Οι γιατροί γνωρίζουν τώρα, για παράδειγμα, ότι τα στεροειδή μπορούν να είναι χρήσιμα στη θεραπεία του Covid-19.

Και τώρα υπάρχουν δύο θεραπευτικές ουσίες που έχουν έγκριση έκτακτης ανάγκης από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για τη θεραπεία του Covid-19: το φάρμακο remdesivir, το οποίο χορηγείται ενδοφλεβίως και αναρρωτικό πλάσμα, μια θεραπεία που χρησιμοποιεί αίμα από άτομα που έχουν αναρρώσει για να προκαλέσει ανοσοαπόκριση . Και οι δύο χρησιμοποιούνται γενικά μόνο σε νοσοκομειακούς ασθενείς.

Μια γραμμή οριοθέτησης στη θεραπεία του κ. Τραμπ θα είναι αν ο πρόεδρος αναπτύξει δύσπνοια.

Αν το κάνει, οι γιατροί του μπορεί να αποφασίσουν να τον κρατήσουν στο νοσοκομείο και σχεδόν σίγουρα θα τον αντιμετωπίσουν πιο επιθετικά, δήλωσε ο Δρ Amesh Adalja, ειδικός μολυσματικών ασθενειών και ανώτερος μελετητής στο Κέντρο Ασφάλειας Υγείας Johns Hopkins.

Ο Δρ Adalja είπε ότι ορισμένοι γιατροί προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν «μονοκλωνικά αντισώματα» – εργαστήρια που παράγονται μόρια που έχουν σχεδιαστεί για να χρησιμεύσουν ως υποκατάστατα αντισώματα που μπορούν να διεγείρουν το ανοσοποιητικό σύστημα – για να αποτρέψουν τη νοσηλεία σε ασθενείς με ασθένεια πρώιμου σταδίου.

Το κοκτέιλ αντισώματος που έλαβε ο κ. Trump έγινε από την Regeneron, μια εταιρεία βιοτεχνολογίας, η οποία ανέφερε αυτήν την εβδομάδα ότι το φάρμακό της μείωσε το επίπεδο του ιού – γνωστό ως ιικό φορτίο – καθώς και τον χρόνο για την ανακούφιση των συμπτωμάτων σε μη νοσοκομειακούς ασθενείς με Covid- 19.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας είπε ότι οι γιατροί του κ. Τραμπ ζήτησαν ειδική άδεια για τη χρήση του φαρμάκου και η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων ενέκρινε.

Η Sheryl Gay Stolberg είναι ανταποκριτής της Ουάσιγκτον που καλύπτει την πολιτική υγείας. Σε περισσότερες από δύο δεκαετίες στους The Times, έχει επίσης καλύψει τον Λευκό Οίκο, το Κογκρέσο και την εθνική πολιτική. Προηγουμένως, στο The Los Angeles Times, μοιράστηκε σε δύο βραβεία Pulitzer που κέρδισε το προσωπικό της Metro της εφημερίδας.@ΣέρυλΝΥΤ

 Δρ Sean Conley, ο γιατρός του Λευκού Οίκου, αναμένεται να αντιμετωπίσει την υγεία του προέδρου. Ο κ. Τραμπ αντιμετωπίζεται στο Εθνικό Στρατιωτικό Ιατρικό Κέντρο του Γουόλτερ Ριντ μετά από θετικά αποτελέσματα για τον κοροναϊό.

Παρακολουθήστε ζωντανά: Ο Ιατρός του Τραμπ για ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση του Προέδρου

3itCBmI

ΕΚΤΑΚΤΟ.

Η διάγνωση κορανοϊού του Trump είναι «Υπενθύμιση Bracing», λέει ο Biden

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Γκραντ Ράπιντς, ο Mich., Ο Τζόζεφ Ρ. Μπάιντεν Τζούνιορ, ο υποψήφιος της Δημοκρατικής προεδρίας, προσευχήθηκε για τον Πρόεδρο Τραμπ και την πρώτη κυρία.

Πριν ξεκινήσω. επιτρέψτε μου να εξηγήσω την καθυστέρηση. Θέλαμε να βεβαιωθούμε ότι κάνουμε τα πάντα με βάση τους αριθμούς, και έτσι έκανα δύο δοκιμές Covid σήμερα το πρωί – ένα στο Ντέλαγουερ και ένα από τον πρώην ντοκιμαντέρ του Λευκού Οίκου, που ήρθε και όλα είναι ξεκάθαρα. Θέλαμε να βεβαιωθούμε ότι όλα ήταν σαφή πριν έρθω. Κοίτα, ας – θα ήθελα να ξεκινήσω αναγνωρίζοντας, το οποίο είμαι βέβαιος ότι και εσείς όλοι – στέλνοντας τις προσευχές μου για την υγεία και την ασφάλεια της πρώτης κυρίας και του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, αφού έδειξαν θετικό για τον Covid- 19. Η γυναίκα μου, η Τζιλ, και προσεύχομαι να κάνουν μια γρήγορη και πλήρη ανάρρωση. Αυτό δεν είναι θέμα πολιτικής. Υπενθυμίζουμε σε όλους μας ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε σοβαρά αυτόν τον ιό. Δεν εξαφανίζεται αυτόματα. Πρέπει να κάνουμε το ρόλο μας για να είμαστε υπεύθυνοι – σημαίνει να ακολουθούμε την επιστήμη, να ακούμε τους ειδικούς, πλύσιμο των χεριών μας, κοινωνικές αποστάσεις. Σημαίνει να φοράτε μάσκα στο κοινό και να ενθαρρύνετε και άλλους να το κάνουν??????????????????????????

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s